BPA-vrije waterkoker

Ben je op zoek naar een BPA-vrije waterkoker? BPA staat voor Bisfenol A en is een chemische stof die vaak verwerkt is in plastic producten, zoals plastic verpakkingen en huishoudelijke apparaten, maar ook drinkflessen. Sommige waterkokers bevatten BPA. In de loop van de tijd kan het voorkomen dat er stukjes plastic loslaten en die kunnen in je theewater terechtkomen. Hoe schadelijk BPA is, is nog onduidelijk.

Als je om die redenen graag een BPA-vrije waterkoker wil aanschaffen, dan helpen wij je graag op weg door een waterkoker zonder BPA voor je op een rij te zetten. Deze waterkokers hebben we geselecteerd aan de hand van reviews van klanten, prijs/kwaliteit verhouding en het materiaal waarvan de waterkoker is gemaakt. 

BPA-vrije waterkokers

Waterkoker zonder BPA

Tegenwoordig zit BPA bijna in ieder product dat gemaakt wordt. Het is namelijk heel goedkoop om in producten te verwerken. Als je een waterkoker zonder BPA zoekt, heb je keuze uit een glazen waterkoker, een keramieken waterkoker of een RVS waterkoker. En ook hierin zit soms plastic verwerkt. 

Beste waterkokers zonder BPA 

Tijdens onze zoektocht naar waterkokers zonder BPA hebben we onderzoek gedaan naar de verschillende typen waterkokers. We hebben bijvoorbeeld gelet op prijs-kwaliteitverhouding en de reviews van kopers.

Russell Hobbs - Compact Home Glass

Russell Hobbs heeft een breed aanbod aan waterkokers en hun Compact Home Glass waterkoker is BPA-vrij. Deze waterkoker is precies afgestemd op mensen die wat kleiner wonen of de waterkoker niet zo vaak gebruiken. Doordat de waterkoker gemaakt is van glas, staat hij daarnaast ook nog eens mooi op je aanrecht! Deze waterkoker heeft een inhoud van 0,8 liter.

KitchenAid waterkoker

Met een KitchenAid waterkoker weet je in ieder geval dat je een prachtig pronkstuk in huis haalt. KitchenAid ken je wellicht wel van de mooie keukenmachines, maar zij hebben ook design waterkokers. De 1,5 liter dubbelwandige waterkoker is verkrijgbaar in allerlei kleuren, biedt veel functies en heeft een mooie, ronde vormgeving. Hou je ook zo van thee? Pas het temperatuurbereik aan afhankelijk van de thee. 

Philips Daily Collection HD9350/90

De Philips HD9350/90 waterkoker is gemaakt van robuust roestvrijstaal, waardoor je verzekerd bent van een langdurig en betrouwbaar gebruik. Het fijnmazige filter vangt miniscule kalkaanslagdeeltjes op. Bovendien is dit een waterkoker met een fijne prijs en een inhoud van 1,7 liter. 

KitchenBrothers Elektrische Waterkoker meet LED-licht

Deze waterkoker van KitchenBrothers zet tot wel 8 kopjes in één keer! Zo heb je gelijk genoeg voor het hele gezin. Daarnaast is de waterkoker gemaakt van hoogwaardig borosilicaat glas. Dit glas is duurzaam, moeilijk te breken en vlekvrij. Met een droogkookbeveiliging en een beveiliging tegen oververhitting garanderen we een veilig gebruik. De waterkoker heeft een capaciteit van 1,7 liter en is voorzien van LED-lampen.

Russell Hobbs 21671-70 Retro Classic Noir Waterkoker

De retrolijn van Russel Hobbs is een lijn die heel chique op je keukenblad staat. De producten zijn uitgerust met de modernste technische snufjes en een smaakvolle uitstraling. De waterkoker heeft een snelkookfunctie waarmee je in 55 seconden één kop thee zet. Hij heeft een inhoud van 1,7 liter, ruim voldoende voor zes koppen.

Welke waterkoker kopen? Op Welkewaterkoker.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker. 

© 2023 Welke waterkoker kopen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€32,99)
blokker.nl (€34,99)
expert.nl (€35,95)
coolblue.nl (€34,99)
bcc.nl (€32,99)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,95)
blokker.nl (€61,95)
expert.nl (€59,95)
coolblue.nl (€59,99)
bcc.nl (€61,89)