De beste glazen waterkoker

Ben je op zoek naar een glazen waterkoker? Het staat niet alleen heel mooi op je aanrecht, je kunt ook precies zien wanneer het water gaat bubbelen en je wordt getrakteerd op een lichtspektakel in je keuken. Deze waterkokers hebben een glazen kan. Wij zetten de beste glazen waterkokers voor je op een rijtje. 

Laatste update: februari 2023

glazen waterkoker

Beste glazen waterkoker 2023

Adler waterkoker met temperatuurregeling

De Adler waterkoker is niet alleen een hele mooie waterkoker gemaakt van glas, maar hij heeft ook allerlei verschillende LED-verlichtingen op basis van de temperaturen die je instelt. Je kunt het bereik aanpassen tussen de 60 graden en de 100 graden en vervolgens zie je een kleurenspektakel in je keuken. De waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter en is ook nog eens vriendelijk geprijsd.

Inventum HW717G

De HW717G waterkoker van Inventum heeft 1,7 liter inhoud en heeft een hoog vermogen van 2.150 watt. Hierdoor kookt je water snel! Door de glazen behuizing en de blauwe LED verlichting is het een schouwspel in je keuken wanneer je water kookt. De waterkoker heeft een antikalkfilter, schakelt automatisch uit wanneer het water is gekookt en heeft droogkookbeveiliging.

Aigostar Eve 30GON

Ook de Aigostar Eve 30GON heeft 1,7 liter inhoud en heeft een handige waterniveaumarkering, hiermee meet je hoeveel water je nodig hebt. De waterkoker heeft een droogkookbeveiliging en is daardoor is dit een heel veilige waterkoker. 

Russell Hobbs 21600-57

De 21600-57 van Russell Hobbs heeft een handige afwasbare waterfilter waardoor je je waterkoker schoon en vrij van kalkaanslag houdt. De glass waterkoker is een elegante verschijning op ieder keukenblad. De waterkoker heeft blauw licht wanneer het water wordt verwarmd en daardoor zie je het water daadwerkelijk aan de kook komen.

TRISTAR WK-3377 Zilver

De waterkoker van glas van Tristar heeft een blauwe lichtring en ziet er hierdoor heel stijlvol uit. Hij is ideaal in gebruik: hij is 360 graden te draaien op de basis en heeft een afneembare schenkkan. De waterkoker heeft een roestvrijstalen behuizing en is gemaakt van BPA-vrij materiaal

KitchenBrothers Elektrische Waterkoker

Creëer dankzij de ingebouwde infusion theemaker en instelbare temperatuur (40 °C – 100 °C) altijd perfecte thee en koffie! Deze waterkoker met moderne look heeft een LED display met bedieningspaneel en een warmhoud functie.

Glazen waterkoker met LED verlichting

Een extra leuke feature van een glazen waterkoker, is dat er soms LED verlichting in zit. Hierdoor wordt water koken een feestje! De ingebouwde LED verlichting geeft de temperatuur weer aan de hand van verschillende kleuren. Soms heeft de glazen waterkoker één kleur LED verlichting (meestal blauw), maar soms is het echt een discofeest in je keuken en heeft de verlichting meerdere kleuren. Zet het apparaat eens aan in het donker en kijk hoe mooi de waterkoker eruitziet als het water aan het koken is.

Voordelen glazen waterkoker

Het glas van een glazen waterkoker is dik, waardoor het veiliger, vrij van geuren, bestand tegen hoge temperaturen en corrosiebestendig is. Door het transparante glas kun je controleren hoe snel het water beschikt over een perfecte temperatuur. Het oppervlak van het glas is glad, waardoor het voor bacteriën moeilijk is om zich te nestelen. Hierdoor is de waterkoker ook makkelijk schoon te maken.

Pas op: wel bestaat de kans dat de buitenkant van het glas van de waterkoker erg heet wordt tijdens het koken.

Glazen waterkoker schoonmaken

Het enige nadeel van een glazen waterkoker is dat je kalkaanslag sneller ziet dan bij een gewone waterkoker. Dat kan ook weer een voordeel zijn, want je kunt hierdoor meteen actie ondernemen! Daarom is het belangrijk dat je je waterkoker regelmatig ontkalkt. Je waterkoker ontkalken is gelukkig niet veel werk en zo gebeurd. Let er tijdens het schoonmaken wel op dat je geen gebruik maakt van een schuursponsje of schuurmiddel, kies eerder een zacht doekje of de zachte kant van de spons om je waterkoker schoon te maken.

Welke waterkoker kopen? Op Welkewaterkoker.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker. 

© 2023 Welke waterkoker kopen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,99)
blokker.nl (€30,67)
expert.nl (€29,95)
bcc.nl (€29,95)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€54,95)
blokker.nl (€65,06)
coolblue.nl (€58,99)
expert.nl (€67,95)
bcc.nl (€58,99)