De beste stille waterkoker

Ben je op zoek naar een stille waterkoker? Hier lees je wat de beste stille waterkoker van dit moment is. Wist je dat het geluidsniveau per waterkoker heel erg verschilt? Als je het vervelend vindt dat je waterkoker geluid maakt, dan kun je het best op zoek gaan naar een stille waterkoker. Niets is zo vervelend als een waterkoker die zoveel geluid maakt dat je elkaar niet meer kunt verstaan of dat de televisie zelfs harder moet!

Laatste update: februari 2023

de beste stille waterkoker

Ben je een vroege vogel en wil je al thee drinken of water koken terwijl iedereen nog in bed ligt? Waterkokers kunnen best veel lawaai maken. Daarom is het ideaal om een stille waterkoker te kopen. 

Hieronder is een lijst samengesteld van de beste stille waterkokers van 2023. Deze lijst is gebaseerd op reviews van kopers, prijs-kwaliteitverhouding en op het decibelniveau.

Beste stille waterkoker 2023

Als je op zoek gaat naar een specifieke stille waterkoker, is er best veel keuze. Er zijn twee merken die er meteen uitspringen met hun assortiment: Russell Hobbs en Sage hebben een groot assortiment met stille waterkokers.

64,3 dB: Russell Hobbs compact home glass

De Compact Home Glass van Russel Hobbs is een kleine waterkoker met 0,8 liter inhoud en 2200 wattage. Hij is ruimtebesparend maar ook energiebesparend: doordat er weinig inhoud zit, is het minder slecht voor het milieu.
De Compact Home Glass waterkoker is onderdeel van de Compact Home lijn van Russell Hobbs, wat betekent dat ze vooral kleine en compacte keukenapparatuur aanbieden en jij één lijn kunt hebben in de keuken. De waterkoker is BPA-vrij en is met 64,3 dB een hele stille waterkoker.

64 dB: Sage the soft top luxe

Met een 1,7 liter inhoud en de handige literaanduiding weet je precies hoeveel water er in de waterkoker zit. De waterkoker is een van de stilste waterkokers die er is: met 64 dB ben je nog prima te verstaan. Hij geeft een kort signaal als het water gekookt is.

De waterkoker bevat geen temperatuurstanden dus je moet wel zelf de tijd zetten als het water moet afkoelen voor specifieke soorten thee. De Sage The Soft Top is gemaakt van een metalen behuizing, waardoor alleen de buitenkant warm wordt tijdens het koken van water. Je pakt de waterkoker veilig vast aan het handvat.

Sage the Tea maker

Gebruik jij je waterkoker puur en alleen om thee te zetten? Dan is de Tea Maker van Sage wellicht wat voor jou. Zeker als je weinig ruimte hebt op je aanrecht!

Met de Tea Maker kan je gemakkelijk de temperatuurregeling instellen zodat het water op de juiste temperatuur wordt gezet. Ook kan je de waterkoker programmeren zodat hij klaar is als jij bijvoorbeeld opstaat of thuiskomt van werk. Je doet de losse thee in de zeef en kiest vervolgens een van de programma’s uit.

De Tea Maker bevat 1,5 liter water, goed voor zo’n 6 koppen thee.

66 dB: Russell Hobbs Compact Home Brushed

De Compact Home Brushed van Russell Hobbs is van dezelfde lijn als de eerder genoemde Compact Home waterkoker. Het verschil in uiterlijk zit vooral in het feit dat deze waterkoker gemaakt is van RVS en de Compact Home ook glas bevat.

Zoek je een waterkoker die een stuk kleiner en compacter is? Dan is deze waterkoker wat voor jou: met 0,8 liter inhoud kook je zo’n 3 koppen thee. De waterkoker bevat een handige uitneembare kalkfilter in, die ervoor zorgt dat je de waterkoker heel makkelijk kan schoonmaken.

68,3 dB: Russell Hobbs Colour Plus+

De Colour Plus+ van Russell Hobbs is de ideale combinatie tussen stijl en functionaliteit. En hij neemt weinig ruimte in beslag! Met 1 liter inhoud is hij klein van formaat. De waterkoker heeft een energiebesparende functie en kookt een kop thee al in 50 seconden.

Geluidloze waterkoker

Een geluidloze waterkoker bestaat jammer genoeg niet. Een waterkoker maakt namelijk altijd geluid: dit wordt veroorzaakt door cavitatie. Bij cavitatie vormen er dampbellen bij het verwarmingselement. Die stijgen op en komen koeler water tegen. Deze bellen klappen in elkaar. Dit proces duurt vaak maximaal een minuut, want je water is zo gekookt!

Wat is een stille waterkoker?

Wist je dat er diverse winkels zijn die testen hoe stil een waterkoker is? Handig, zo weet jij precies of een waterkoker stil genoeg is om te kopen. Coolblue heeft bijvoorbeeld een overzicht van alle waterkokers en houdt rekening met het decibelniveau. Er wordt onderscheid gemaakt tussen stil (70 dB of lager), gemiddeld (71-80 dB) en luid (81 dB of hoger).

Welke waterkoker kopen? Op Welkewaterkoker.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker. 

© 2023 Welke waterkoker kopen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€69,99)
coolblue.nl (€64,99)
blokker.nl (€99,30)

Verkrijgbaar bij

bol.com
expert.nl (€135,00)
coolblue.nl (€146,99)
bcc.nl (€135,00)

Verkrijgbaar bij

bol.com
expert.nl (€209,00)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€55,00)
coolblue.nl (€53,99)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€43,43)
blokker.nl (€43,43)
coolblue.nl (€46,99)
bcc.nl (€46,99)