Waterkoker met temperatuurregeling

Ben je op zoek naar een waterkoker met temperatuurregeling? Voor bepaalde theesoorten is het belangrijk dat je de temperatuur juist instelt om de smaken optimaal uit te laten komen. Denk aan oolong thee, witte thee en groene thee. Ook kun je de een waterkoker met temperatuurregeling heel goed gebruiken voor het maken van babyvoeding. Als je gebruikmaakt van een waterkoker met temperatuurregeling, zal je thee nooit meer te heet zijn! Wist je dat water met een temperatuur van 100 graden eigenlijk helemaal niet zo goed is voor thee? Theesmaken gaan verloren door kokend water en je thee kan hierdoor bitter gaan smaken. De ideale oplossing hiervoor is een waterkoker met temperatuurregeling. Na het lezen van dit artikel schenk je waarschijnlijk nooit meer kokend water over je theezakje.

Waterkoker met temperatuurregeling​

Waterkoker met temperatuurregeling kopen

Ben je van plan de waterkoker met temperatuurregeling te kopen? Er zijn een paar dingen die handig zijn om in gedachte te houden.

  1. Een waterkoker met temperatuurinstelling heeft vaak meerdere keuzes om je temperatuur op in te stellen. Dit varieert per waterkoker, maar je kunt het hierdoor goed gebruiken voor diverse soorten thee. Kijk hier goed naar als je een waterkoker koopt.
  2. Je kunt kiezen voor een waterkoker met ingebouwde warmhoudfunctie.
  3. Er zijn diverse grootten van waterkokers met temperatuurinstelling van verschillende soorten materiaal. Je hebt ook waterkokers met een handige ingebouwde theefilter erin zodat je direct thee in de waterkoker kunt maken. Zo spaar je wat extra ruimte uit, omdat je geen theepot nodig hebt.
  4. Het materiaal is bepalend in je keuze. Je kunt kiezen voor een RVS waterkoker of een glazen waterkoker. Kies je een glazen theepot, dan kan je weer kiezen uit leuke kleurtjes die bij de temperatuurinstelling horen.

Beste waterkoker met temperatuurregeling 2023

1. Bosch TWK8613P Styline

Dit is een waterkoker met instelbare temperatuur (70, 80, 90 en 100 graden). Ook heeft deze waterkoker een warmhoudfunctie, waardoor het water 30 minuten op temperatuur blijft. De waterkoker heeft dubbelwandige behuizing. Verder is de Bosch TWK8613P Styline waterkoker makkelijk in gebruik dankzij de 360 graden bodem en het snoeropbergsysteem. Doordat deze waterkoker afneembaar en draaibaar is, is de waterkoker geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

2. KitchenAid Artisan Waterkoker

Handig: de KitchenAid Artisan is uitgevoerd in aluminium en heeft een inhoud van 1,5 liter. De waterkoker is dubbelwandig, waardoor de inhoud langer warm blijft en de buitenzijde koeler blijft. De temperatuur kan worden ingesteld tussen 50 en 100 graden Celsius.

3. Siemens TW86104P Sensor for Senses​

Deze design waterkoker heeft de mogelijkheid om te kiezen uit vier temperaturen (70°C, 80°C, 90°C of 100 °C) en heeft een warmhoudfunctie. De waterkoker heeft 1,5 liter inhoud. De waterkoker heeft een oververhittingsbeveiliging, een uitneembaar RVS kalkfilter en een roestvrijstalenbodem. Reinigen was nog nooit zo makkelijk!

4. SMEG KLF04​

De SMEG waterkoker heeft een jaren 50 stijl, is verkrijgbaar in verschillende kekke kleuren en staat prachtig op je aanrecht. De SMEG KLF04 waterkoker heeft een vermogen van 2400 watt en een inhoud van 1.7 liter en is hiermee een grote waterkoker. Je kookt hiermee ongeveer 7 koppen thee. Je kunt kiezen uit 7 temperaturen, vanaf 50 graden tot 100 graden. De waterkoker heeft 2400 Watt en, net als de normale variant, 1,7 liter inhoud. Zo kan je een hoop kopjes thee koken!

5. Adler Waterkoker


De waterkoker van Adler is erg budgetvriendelijk. Hij heeft een temperatuurregeling van 60 tot 100 °C. Ook heeft de waterkoker ingebouwde LED-verlichting die de temperatuur weergeeft aan de hand van diverse kleuren. Dat is gegarandeerd een lichtspektakel!

Waterkoker met warmhoudfunctie

Ken je dat? Je hebt zin in thee, maar je hebt geen zin om de waterkoker de hele tijd opnieuw aan te zetten. Heel handig: er bestaat zoiets als een waterkoker met warmhoudfunctie. Als  je kiest voor een waterkoker met temperatuurregeling dan zit er vaak een warmhoudfunctie in. Zo zet je maar één keer je water op en houdt de waterkoker je temperatuur optimaal. Wel wisselt het per waterkoker hoe lang het je water warm houdt.

Waterkoker met ingebouwde thermometer

Als je budget wat lager ligt, kun je altijd uitwijken naar een waterkoker met ingebouwde thermometer. Zo stel je niet de temperatuur in, maar staat de temperatuur op de waterkoker zelf. Het is minder nauwkeurig en daardoor niet ideaal.

Wat kun je met een waterkoker met temperatuurinstelling?​

Waarom zou je een waterkoker met temperatuurregeling kopen? Er zijn meerdere redenen waarom je zo’n type waterkoker zou kopen. Wij zetten ze voor je op een rij.Met een waterkoker met temperatuurinstelling zet je je thee op de perfecte temperatuur. Drink je regelmatig (losse) thee? Dan weet je wellicht wel dat iedere theesoort een specifieke temperatuur heeft waarop je hem zet, om de smaken optimaal naar voren te laten komen. Niet iedere thee komt goed tot zijn recht bij kokend water. Sterker nog: je thee wordt bitter van smaak bij kokend water. Hieronder lees je wat de optimale temperatuur is voor je thee:

1. Groene thee: 70-85 graden.

2. Witte thee: 70-85 graden

3. Zwarte thee: 90-95 graden

4. Pu-Erh: 90-95 graden

5. Maté: 95-100 graden

6. Oolong: 85-95 graden

7. Kruidenthee: 95-100 graden

8. Rooibos: 95-100 graden

Babyvoeding maken met een waterkoker met temperatuurregeling

De temperatuur voor babyvoeding is vaak heel nauwkeurig en het mag niet te heet zijn. Meestal wordt uitgegaan lichaamstemperatuur, ongeveer 37 graden dus. Om ervoor te zorgen dat het water voor de flesvoeding de meest geschikte temperatuur heeft, is een waterkoker met temperatuurinstelling heel handig. Kijk wel heel goed of de waterkoker ook daadwerkelijk zo’n lage temperatuur kan leveren.

Welke waterkoker kopen? Op Welkewaterkoker.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker. 

© 2023 Welke waterkoker kopen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€77,49)
blokker.nl (€93,00)
bcc.nl (€97,95)
expert.nl (€97,95)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€85,99)
blokker.nl (€125,15)
expert.nl (€87,95)
coolblue.nl (€104,99)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€158,00)
blokker.nl (€201,00)
expert.nl (€162,00)
coolblue.nl (€179,00)